دانشمندان اسکاتلندی به این نتیجه رسیده اند که باکتری هایی که منجر به نورافشانی در برخی جانوران و گیاهان می شوند، می توانند در پیدا کردن مین های کشف نشده مفید باشند. این باکتری ها هنگامی که در مجاورت مواد منفجره قرار می گیرند به مایعی بی رنگ تبدیل می شوند و بدین ترتیب نقطه ای که مین مدفون شده است را متمایز جلوه می دهند. پژوهشگران دانشگاه ادینبورگ می گویند به منظور شناسایی میدان های مین کشف نشده، می توان با افشاندن مایع حاوی این باکتری ها مناطق خطرناک را از آسمان و با مشاهده نتایج محیطی آنها شناسایی کرد.
این باکتری ها ظرف چند ساعت با ایجاد تغییر رنگ در سطح زمین میدان های مین را متمایز می کنند.
هر سال نزدیک به 20 هزار نفر در جهان به خاطر انفجار مین های کشف نشده کشته یا مجروح می شوند. یک پنجم از قربانیان کودکان مشغول بازی در زمین هایی هستند که پیش تر میدان جنگ یا منطقه مرزی مین گذاری شده بوده است. میلیون ها مین کشف نشده در برخی کشورها نظیر ایران ، افغانستان، عراق، سومالی، کامبوج و موزامبیک هر روز قربانیان جدیدی می گیرند.
بنابر گزارش "کانون مشارکت در پاکسازی مین ایران" با وجود گذشت بیش از بیست سال از پایان جنگ ایران و عراق هنوز 16 میلیون مین در محدوده ای به وسعت 3 میلیون هکتار از مناطق غربی ایران وجود دارند و روزانه بین 2 تا 3 نفر در کشور به خاطر انفجار مین کشته و زخمی می شوند. استان های ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه و خوزستان دارای بیشترین میزان مین کشف نشده در ایران هستند.