| |
کارگاه آموزشی بیوتکنولوژی عوامل میکروبی کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی از تاریخ 18 لغایت 20 آبان سال جاری برگزار شد. دکتر غلامرضا صالحی جوزانی دبیر علمی و یکی از مدرسین کارگاه مذکور، هدف از برگزاری این کارگاه را آشنایی تئوری و عملی کارشناسان و متخصصین بیوتکنولوژی و گیاهپزشکی با روش های شناسایی مولکولی، اصلاح مولکولی (مهندسی ژنتیک)، فرایند های تولید (فرمنتاسیون و فرمولاسیون) عوامل میکروبی کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی اعلام نمود.
وی با اشاره به این که بحث کنترل بیولوژیک افات و بیماری های گیاهی به عنوان یکی از راهکارهای کشاورزی سبز و پایدار می باشد، افزود: در چند سال اخیر به این مبحث توجه ویژه ای شده و در کشور ما نیز در حال توسعه می باشد. با توجه به کاربرد فراوان سموم و آفتکش های شیمیایی در کشاورزی در دنیا و مخصوصا در کشورمان و مشکلات زیست محیطی و بهداشتی سموم مذکور، دنیا به این موضوع پی برده است که باید به دنبال راهکار های کم خطر تر برای تولید محصولات کشاورزی گشت و در حال حاضر کشاورزی ارگانیک و محصولات ارگانیک به طور قابل توجهی در دنیا مورد استقبال واقع شده است.
وی در پایان با اشاره به میکروارگانیسم های مفید موجود در طبیعت به عنوان عوامل طبیعی مهم مورد استفاده در کنترل بیولوژیک که قسمت اعظم فراورده های بیولوژیک را تشکیل می دهند، درباره موضوعات کارگاه گفت: در این کارگاه طی جلسات تئوری و عملی موضوع کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی، عوامل میکروبی کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی، روش های شناسایی عوامل بیوکنترل باکتریایی و قارچی، روش های مولکولی متداول در شناسایی عوامل بیوکنترل (Specific genes, ITS, PCR, Isozyme)، اصلاح مولکولی و مهندسی ژنتیک عوامل بیوکنترل برای افزایش قدرت کنترلی، کاربرد عوامل بیولوژیک در مهندسی ژنتیک گیاهی، و بهینه سازی فرایند های تولید (فرمنتاسیون- فرمولاسیون) آموزش داده شد.
|
|