| |
رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور از اجرای چند پروژه مبارزه بیولوژیک از جمله پروژه مشترک با سازمان انرژی اتمی در زمینه مقابله با «کرم گلوگاه انار» خبر داد. دکتر حسن عسگری با اعلام این مطلب خاطر نشان کرد: پروژه های تحقیقاتی که وجود دارد در حد پایلوت است و برخی نیز به شکل تولید نهاده های بیولوژیکی است که باید به سمت صنعتی شدن و تولید انبوه پیش روند.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال یکی از آفاتی که مد نظر است «کرم خراط» است که به درختان گردو خسارت بسیاری وارد کرده و به لحاظ خشکسالی هایی که اخیرا اتفاق افتاده یکی از دستاوردهایی که در این زمینه بوده «فرمون جنسی و جلب کننده این حشره» توسط موسسه تحقیقات گیاه پزشکی ساخته شده که امیدواریم با شرایط مناسبی که در سال آینده از نظر فصل رویشی در پیش رو داریم آزمایش پایلوت انجام و به عرصه مصرف رود.
وی افزود: محصولات تازه خوری عموما در گلخانه ها تولید می شوند مانند خیار، گوجه فرنگی و فلفل سبز و... بنابراین روش هایی که بتوانیم در این محیط ها تولید و استفاده کنیم که در مقابل مصرف سم نیز کاهش یابد در اولویت قرار دارد که از جمله انواع روش های بیولوژیکی غیر شیمیایی، مدیریت گلخانه و.. از محورهایی هستند که می توانند به کار گرفته شوند.
رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور درباره محصول برنج نیز اظهار داشت: سال هاست که مبارزه بیولوژیکی با استفاده از یک زنبور مفید به نام «تریپ گروما» آغاز شده اما در سال های اخیر و سال جاری جزو برنامه های سازمان حفظ نباتات است که سطح پوشش را بالا برده و کیفیت کنترل را افزایش دهد .
وی در ادامه یادآور شد: فرمون جلب کننده کرم ساقه خوار برنج نیز وجود دارد اما در واقع باید گفت که مدیریت تلفیقی آفت با یک عامل بیولوژیک بسیار سخت است یعنی مجموعه ای از عوامل در قالب یک برنامه مدون به نام برنامه کنترل تلفیقی آفات لازم است تا یک محصول خوب و سالم به بازار عرضه شود.
وی با اشاره به تجربه های خوب محققان در زمینه دستیابی به دانش فنی تولید آفت کش های غیر شیمیایی گفت: تنوع اقلیمی کشور موجب ایجاد تنوع ژنتیکی در عوامل بیولوژیکی شده است که در صورت بهره گیری از این تنوع ژنتیکی در پروژه های تحقیقاتی بیولوژیکی می توان گامهای موثری در کاهش آفت کش ها برداشت.
|
|