فارسی   |   English
  منوی اصلی  
· خانه
· صفحه شخصی کاربر
· جستجو
· سوالات پرسیده شده
· لیست کاربران
· انتقادات و پیشنهادات
· مقالات
· ارسال خبر
· پیوندها
· دانلودها
· خروج
  کنگره ژنتیک  
پنجمین کنگره بین المللی و هفدهمین گنگره ملی ژنتیک ایران

15 تا 17 اسفند 1401

سالن همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی

پوستر کنگره

  سرویس خبری  
· درگذشت محقق نیکوکار، خانم دکتر کبیر سلمانی (سه شنبه، ۱۵ تیر ۱۴۰۰)
· درگذشت پدر مهندسی ژنتیک کشاورزی ایران (یكشنبه، ۱۶ خرداد ۱۴۰۰)
· تغییر ناگهانی یکی از مدیران ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی (شنبه، ۲۳ اسفند ۱۳۹۹)
  اخبار مهم  
· معرفی «چهره‌ تاثیرگذار بر توسعه بیوتکنولوژی کشور» و «دانشور برتر جوان» (یكشنبه، ۳۱ مرداد ۱۴۰۰)
· وضعیت جهانی تولید و تجاری سازی گیاهان تراریخت در سال 2017 (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· آنزیم تجزیه کننده پلاستیک (پنجشنبه، ۳۰ فروردین ۱۳۹۷)
  مقالات آموزشی  
· ویروس کرونا چه مدت بر روی سطوح فعال می ماند (پنجشنبه، ۳۰ بهمن ۱۳۹۹)
· کریسپر به عنوان یک سیستم ایمنی در باکتری ها مقابل ویروس ها (یكشنبه، ۲۵ اسفند ۱۳۹۸)
· کریسپر چیست و چه کاربردهایی دارد؟ (چهارشنبه، ۰۲ مرداد ۱۳۹۸)
  فرصت های علمی  
· بیست و هشتمین دوره آموزشی تکنیک های آزمایشگاه ژنتیک مولکولی (چهارشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۸)
· دعوت به همکاری (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· اولین دوره عملی تکنیک‌های ویرایش ژنومی (کریسپر) (دوشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۶)
  پیوندها  
· مرکز علمی بیوتکنولوژی و ژنتیک ایران (irbiogene)
· انجمن ژنتیک ایران
· انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
· حمایت از کودکان نیازمند
· موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک)
· مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
· شبکه پزشکی مولکولی ایران
· وبلاگ بیوتکنولوژی
· سرویس خبری ژنتیک و بیوتکنولوژی ایران
  آمار  
· آمار مشاهدات
· فعال ترین صفحات و کاربران


انگشت نگاری دی.ان.ا برای جلوگیری از تقلبات رستوران های لوکس
در تاریخ چهارشنبه، ۱۸ فروردین ۱۳۸۹ توسط irbiotechnews

تازه های بیوتکنولوژی بسیاری از ترکیبات به کار رفته در غذاهای لوکس گرانقیمت می باشد. وقتی برای کاهش هزینه تولید و افزایش سود از یک ترکیب جایگزین استفاده می شود، روی برچسب همچنان نام همان ترکیب اصلی ذکر می شود...


به عنوان مثال نوعی سوپ وجود دارد که از باله کوسه در آن استفاده شده است. از آنجاییکه باله کوسه کمیاب و گرانقیمت می باشد در این سوپ ها از ماده دیگری (گوشتی دیگر و یا گونه ای دیگر از کوسه) استفاده می شود ولی همچنان با نام "سوپ باله کوسه" به فروش می رسد.

بسیاری از کارخانجات تولید کننده این سوپ، به جای استفاده از کوسه اصلی از گونه های دیگری از کوسه استفاده می کنند و همچنین با توجه به افزایش تقاضا برای این گونه غذا ها، کوسه ها در معرض انقراض قرار می گیرند.

محققان اسپانیایی، ماریا بلانکو، ریکاردو پرز مارتین و کارمن جی سوتلو برای حل این مشکل از روش انگشت نگاری دی.ان.ا استفاده کردند. بدین ترتیب که توالی نوکلئوتیدهای نمونه مشکوک با توالی نوکلئوتیدهای گونه اصلی (ثبت شده در بانک های اطلاعاتی) مقایسه می گردد.

در تحقیق این افراد، دی.ان.ا نمونه های 9 غذای دریایی تجاری حاوی گوشت کوسه جمع آوری شد و با دی.ان.ا نمونه های موجود از 23 گونه کوسه مقایسه شد. در نهایت مشخص شد که از 9 نمونه جمع آوری شده 2 نمونه آن از گونه ای استفاده کرده بودند که نام دیگری به جای آن بر روی برچسب قید شده بود.

در صورت وجود یک پایگاه اطلاعاتی اولیه قوی، این روش می تواند روش سریع و مطمئنی برای شناسایی و جلوگیری از تقلبات موجود در صنایع مختلف خصوصا صنعت غذا باشد.


Copyright© 2005-2022, biotechnews.ir, All Rights Reserved. , Kasra Esfahani, PhD