بسیاری از ترکیبات به کار رفته در غذاهای لوکس گرانقیمت می باشد. وقتی برای کاهش هزینه تولید و افزایش سود از یک ترکیب جایگزین استفاده می شود، روی برچسب همچنان نام همان ترکیب اصلی ذکر می شود...
به عنوان مثال نوعی سوپ وجود دارد که از باله کوسه در آن استفاده شده است. از آنجاییکه باله کوسه کمیاب و گرانقیمت می باشد در این سوپ ها از ماده دیگری (گوشتی دیگر و یا گونه ای دیگر از کوسه) استفاده می شود ولی همچنان با نام "سوپ باله کوسه" به فروش می رسد.
بسیاری از کارخانجات تولید کننده این سوپ، به جای استفاده از کوسه اصلی از گونه های دیگری از کوسه استفاده می کنند و همچنین با توجه به افزایش تقاضا برای این گونه غذا ها، کوسه ها در معرض انقراض قرار می گیرند.
محققان اسپانیایی، ماریا بلانکو، ریکاردو پرز مارتین و کارمن جی سوتلو برای حل این مشکل از روش انگشت نگاری دی.ان.ا استفاده کردند. بدین ترتیب که توالی نوکلئوتیدهای نمونه مشکوک با توالی نوکلئوتیدهای گونه اصلی (ثبت شده در بانک های اطلاعاتی) مقایسه می گردد.
در تحقیق این افراد، دی.ان.ا نمونه های 9 غذای دریایی تجاری حاوی گوشت کوسه جمع آوری شد و با دی.ان.ا نمونه های موجود از 23 گونه کوسه مقایسه شد. در نهایت مشخص شد که از 9 نمونه جمع آوری شده 2 نمونه آن از گونه ای استفاده کرده بودند که نام دیگری به جای آن بر روی برچسب قید شده بود.
در صورت وجود یک پایگاه اطلاعاتی اولیه قوی، این روش می تواند روش سریع و مطمئنی برای شناسایی و جلوگیری از تقلبات موجود در صنایع مختلف خصوصا صنعت غذا باشد.