بهره گیری از مهندسی ژنتیک و روشهای مولکولی- آزمایشگاهی در قالب پایان نامه ای با عنوان" بهبود خصوصیات لیپاز نوترکیب باسیلوس ترموکاتنولاتوس با استفاده از روشهای مهندسی پروتئین" موجب بهبود خصوصیات سومین آنزیم اقتصادی دنیا در ایران شد.
دکتر علیاصغر کارخانه محقق این طرح گفت: هدف از این پایاننامه کلونینک و بیان و بهبود خصوصیات آنزیم لیپاز با استفاده از روشهای مهندسی پروتئین بوده است و این آنزیم در صنایع مختلف از جمله پزشکی ، داروسازی ، صنایع کاغذ ، صنایع چرم و بخصوص در صنایع شوینده کاربرد دارد.
در این تحقیق با تغییراتی که در ساختار آنزیم اعمال گردید، فعالیت آنزیم در مقایسه با آنزیم طبیعی به میزان 5/4 برابر افزایش داده شد، به طوری که حتی این آنزیم در شرایط مختلف PH و دما از فعالیت بالاتری نسبت به آنزیم طبیعی برخوردار بود. همچنین این آنزیم جهش داده شده در حضور دترجنتها ، حلالهای الی و یونهای فلزی در مقایسه با آنزیم طبیعی از فعالیت بالاتری برخوردار بود. نتایج حاصل از این کار تحقیقاتی چاپ یک مقاله بین المللی در مجله معتبر Journal of Molecular Catalysis B Enzymatic و همچنین ارایه یک ثبت اختراع داخلی میباشد. نتایج اصلی این پژوهش در حال آماده سازی جهت ثبت اختراع بینالمللی میباشد.