محققان ایرانی موفق شدند پـایه های پیوندی گل رز را بـا استفاده از روش کشت بافت تولید کنند. هـم اکنون قیمت واردات هر پایه پیوندی به کشور 3 تا 4 یورو تخمین زده شده است کـه بـا دستیابی بـه این دانش فنی ، پایه های پیوندی گل رز با یک سوم قیمت واردات آن تولید می شود .
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کشور گفت: آمارها نشان می دهد سالانه یک میلیون پایه پیوندی گل رز از هلند بـه کشور وارد می شود. برای تولید سالانه 260 میلیون گل رز شـاخه بـریده در کشور یک میلیون پایه پیوندی گل رز از هلند وارد می شود کـه در یک بـرآورد ساده حـدود 2 میلیارد تومان ارز از کشور خارج می شود .
وی گفت: قابل کشت در هر زمان و موقعیت جغرافیـایی ، یکنواختی از نظر ژنتیکی ، همزمانی گـل دهی و آسان شدن برداشت و عاری بودن از هـرگونه بیماری و بـاکتری هـای ویروسی از مهمترین ویژگی های رزهای تولید شده به روش کشت بافت است .
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشور ازبخش خصوصی خواست با سرمایه گذاری دراین بخش، کشور را از واردات پایه های پیوندی گل رز بی نیاز کنند . خیام نکویی افزود: هم اکنون در دنیا بیش از 50 هزار طیف رنگی گل رز وجود دارد که تنها صدها نمونه از این رنگها مثل آبی ، قرمز ، سفید و زرد در ایران کشت می شود . مصرف سرانه گل در کشور سالانـه بین 7 تا 10 شاخه گل است ، این در حالیکه درکشوری مثل هلند به ازای هر نفر 100 شاخه تولید می شود .