|  |
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت از ساخت رادیودارویی جدید با تلفیق بیوتکنولوژی و فناوری هستهیی در کشور تا بهمن ماه سال آینده خبر داد که با بهرهگیری از فناوری بسیار پیشرفته به کار رفته به صورت یک بمب دارویی هوشمند در داخل بدن عمل کرده و از بروز عوارض جانبی داروهای موجود پیشگیری میکند.
دکتر مصطفی قانعی با بیان اینکه در بحث تحریم موارد با تکنولوژی بالا مطرح است که غربیها نام آنها مصارف دوگانه نامیدهاند، گفت: در حال حاضر 600 میلیارد تومان بابت واردات داروهای نوترکیب و بیوتکنولوژی هزینه میشود که حدود 100 قلم دارو را شامل میشود که پیشنهاد وزارت بهداشت این بود که اگر در کشور سالی 200 میلیارد تومان برای تولید گذاشته شود، در سه سال آینده 600 میلیارد تومان صرفهجویی و ذخیره خواهد شد.
وی تصریح کرد: دو دانش در بحث بیوتکنولوژی شامل خالصسازی و جداسازی وجود دارد که کشورهای غربی با این ادعا که ایران خالصسازی و جداسازی را در غنیسازی نیاز دارد، کشور را در زمینه تجهیزات مربوطه تحریم کرده و در زنجیره تولید مواد بیوتکنولوژی مانع از رسیدن این قطعات به کشور میشود. در حال حاضر به دنبال این هستیم که تولید تجهیزات مورد نیاز هم مد نظر قرار گیرد که با دانشگاههای صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف و خواجه نصیر طوسی هماهنگی به عمل آمده که تا یک ماه آینده وارد عرصه تولید تجهیزات بیوتکنولوژی خواهیم شد که به احتمال زیاد ما را در این زمینه تحریم خواهند کرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: یکی از مواردی که سال آینده انجام و برای اولین بار در کشور خواهد بود، این است که بتوانیم رادیو داروها را با بیوتکنولوژی تلفیق کنیم که بسیار «های تک» است. تولید این محصول جدید در یکی از دانشگاه های کشور با پژوهشگاه علوم و فنون هستهیی سازمان انرژی اتمی کلید خورده است که امیدواریم در سال آینده این محصول بسیار جدید را به بازار ارائه کنیم.
وی ادامه داد: معمولا در رادیو داروها، کل رادیو دارو را در بدن منتشر میکنیم اما این محصول مانند بمب هوشمند عمل میکند و تنها به هدف میخورد. به عنوان مثال وقتی یک بیمار سرطانی را شیمی درمانی میکنیم داروی شیمی درمانی به همه سلولهای بدن میرسد. بنابراین روی فرد بیمار ریزش میکند و لب فرد خشک میشود اما در داروهای بیوتکنولوژی فقط سلول سرطانی هدف است. این در حالی است که اگر بیوتکنولوژی با فناوری هستهیی ممزوج شود می توان دارویی ساخت که تنها وقتی به سلولهای هدف می رسد درمان را به صورت هستهیی انجام دهد.
قانعی افزود: مطالعات بالینی این دارو تا 22 بهمن ماه سال آینده انجام شده و شاهد تولید آن در کشور خواهیم بود.
|
|