| |
میزان تجلی ژن ها در سلول های دندرتیک پوست، در اثر مواد شیمیایی حساسیت زا (آلرژن) تغییر می کند. تغییرات سلولی ایجاد شده در سلول های دندرتیک واقع در پوست، که بعد از ورود آلرژن و آلوده سازی به وقوع می پیوندد، موجب بروز وضعیتی بحرانی در سلول و حساس شدن آن می شود.
در این تحقیقات سعی شده است تا با بررسی سلول های تک یاخته ای اشتقاقی از خون انسان (لنفوسیت ها) با استفاده از مواد شیمیایی چون "سدیم لوریل سولفات، دی نیترو بنزن سولفونیک اسید، دی فنیل سیکلو پروپنون، هگزیل سینامیک آلدئید،..." و آنالیز های ریزسازواره ای، بتوان ژن های هدف بالقوه این مواد را شناسایی کرده و به پیشگویی بروز حساسیت های پوستی و درجه آنها دست زد.
این آزمایش ها بر اساس معیارهای خاصی صورت گرفت. برای مثال، محققین در استفاده از کاوشگرهای مخصوص جهت ارزیابی ژن های هدف، از گستره وسیعی از مواد شیمیایی شامل 5 محرک پوستی و 11 ماده آلرژی زای تماسی، کمک گرفتند.
سلول های تک یاخته ای حاصل از دندریت های پوستی، طی 24 ساعت در تیمارهایی با میزان غلظت های مختلفی از مواد شیمیایی حساسیت زا قرار گرفتند و در هر نمونه، تجلی حداقل 60 ژن با استفاده از تکنیک "Real-Time PCR" بررسی شد.
در اثر تحریک آلرژن ها تغییرات میزان تجلی در ژن های زیادی مشاهده شد. و سپس اولویت ژن های هدف برای آلرژن ها، تحت یک سری آزمایش مقایسه ای بر روی سلول های دندریکی که در محیط شاهد (بدون مواد حساسیت زا) قرار داشتند، تعین شد و اختصاصی بودن هر یک از آلرژن ها جهت حساسیت زایی مشخص گشت.
آنالیز آلرژن های چندگانه، محرک های شیمیایی و غیر محرک ها با تکنیک " Real-Time PCR" ، در نهایت منجر به شناسایی 10 ژن هدف شد که قابلیت تکثیر و میزان تجلی در آنها به درجه حساسیت، اختصاصی بودن و غلظت های مختلف آلرژن بستگی داشت.
این تحقیق که از اکتبر 2005 آغاز شده بود، در نهایت در آوریل 2006 به نتایجی دست پیدا کرد که اساسی شدند جهت پیش بینی حساسیت های پوستی در انواع مختلف پوست های مقاوم تا حساس .
ترجمه: سعیده کی ارسلان
منبع: http://www.nature.com
|
|