| |
سمپوزیوم "میکروفلوییدیک و کاربردهای آن در علوم زیستی" 8 اسفند 1395 در سالن شهید چمران پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و با همکاری مرکز همکاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری برگزار شد.
دکتر کسری اصفهانی دبیر این سمپوزیوم با اشاره به اینکه در این سمپوزیوم نزدیک به 300 شرکت کننده علاقمند به این موضوع حضور داشتند، گفت: سخنرانانی چون دکتر ارجمندی و دکتر رسایی به معرفی این دانش نوظهور میکروفلوییدیک و وضعیت جهانی آن و کاربردهای میکروفلوییدیک در علوم زیستی شامل کاربردهای سلولی-مولکولی و تشخیصی، کاربردهای مهندسی بافت، کاربردهای میکروفلوییدیک در دارورسانی (تولید ذرات حاوی دارو)، کاربردهای آنالیز DNA و کاربردهای میکروفلوییدیک در جداسازی سلول ها پرداختند.
دبیر سمپوزویم یکروفلوییدیک و کاربردهای آن در علوم زیستی در ادامه تصریح کرد: همچنین ساخت تراشههای میکروفلوییدیکی (LOC و LOD) موضوع دو سخنرانی بود که به ترتیب توسط دکتر عسگری مقدم از دانشگاه تهران و دکتر اقبال از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ارائه شد. دکتر آجودانیان دیگر سخنران این مراسم به مبحث کاربرد میکروفلوییدیک در تولید اندام بر روی تراشه و به طور اختصاصی کشت سلول های کبدی بر روی چیپ پرداختند.
دکتر اصفهانی در انتها افزود: در این سمپوزیوم همچنین حمایت های مرکز همکاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری از توسعه فناوری میکروفلوییدیک در کشور، توسط دکتر مجیدی معرفی شد.
گفتنی است، میکروفلوییدیک با تحقیق و توسعه دستگاه هایی با مقیاس میکرو، سروکار دارد. این دستگاه ها توانایی کار با سیال در مقیاس میکرو، نانو و پیکو را دارد.
بازار جهانی فناوری های میکروفلوییدیک، بازاری چند میلیارد دلاری است. حوزه های سلامت، تشخیص پزشکی و اکتشاف دارو دارای بیشترین نرخ و رشد توسعه در فناوری میکروفلوییدیک هستند که مجموعا این کاربرد ها یک سوم بازار میکروفلوییدیک را در سال 2011 در اختیار داشته اند. میکروفلوییدیک در حال حاضر دارای کارهای وسیعی در شیمی، اپتیک و حوزه های گوناگون علوم زیستی و پزشکی می باشد. با استفاده از میکروفلوییدیک آزمایشگاه های کنونی کوچک شده، مقدار نمونه مورد نیاز کاهش یافته و به غیر از کاهش هزینه ها از طریق ساخت تراشه های ارزان قیمت، در زمان صرفه جویی شده و تشخیص زود هنگام و صحیح بیماری ها نیز حاصل می شود.
|
|