نخستین سمپوزیوم ویرایش ژنومی با تاکید بر روش کریسپر در تاریخ یکم آذر 96 در سالن شهید چمران پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری برگزار می شود.
در سالهای اخیر روشی نوظهور جهان علم را با انقلابی عظیم مواجه نمود. کریسپر نسبت به سایر روشهای ویرایش ژنومی متداول، سرعت و دقت عملکردی بالا و هزینه اقتصادی پایین تری دارد و با استفاده از آن امکان برش و حذف ژن آسیب دیده از ساختار ژنتیکی سلول وجود دارد. این ویژگیها، سیستم CRISPR-Cas9 را به عنوان روشی کارآمد و سودمند در مطالعه برهمکنش چندین خصوصیت ژنتیکی و نیز عاملی برای بهبود روند درک بهتر بیماریهای متداولی نظیر دیابت، بیماریهای قلبی و یا موارد مرتبط با مغز مطرح ساخته است.
به دلیل اهمیت کریسپر و رشد روزافزون انجام پروژه های تحقیقاتی در این زمینه، محورهای متنوعی در این سمپوزیوم تعریف شده است که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
· تاریخچه، مفاهیم اولیه، کاربردها و آینده سیستم CRISPR/Cas9
· سیستمهای ویرایش ژنومی: مگانوکلئاز، ZFN، TALEN، NgAgo و CRISPR
· کاربرد سیستم CRISPR/Cas9 در ویرایش ژنومی انسان
· کاربرد سیستم CRISPR/Cas9 در ویرایش ژنومی گیاهان
· مزایا و معایب سیستم CRISPR/Cas9
· بحث آزاد
نظر به این که طراحی دقیق اولیه در استفاده موفقیت آمیز از این سیستم امری ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد لذا پس از برگزاری سمپوزیوم از ساعت 9 تا 12:30، کارگاهی آموزشی در این زمینه برای ساعت 14 تا 16 در نظر گرفته شده است. سرفصل های تعریف شده در این کارگاه، آشنایی با نرم افزارهای کاربردی در فناوری CRISPR/Cas9 و شیوه کار با نرم افزارهای مختلف در این زمینه می باشد.